1

Téma: tréninkový týden 17

Tento nápad jsem tak trochu okoukal na zahraničních fórech a přivedlo mě k němu i to, že je mi fóra líto, jak na něj většina lidí najednou kašle: to je hned vidět, jak kdo má rád běžecké lyžování... default/big_smile a běžecké lyžování samo tak může vidět, v kom má "opravdové přátele" default/big_smile ale to už zase trochu odbíhám od tématu..
napadlo mě psát sem jakýsi tréninkový deník, počet tréninků, jejich obtížnost, délka, rozepsat který den co jsme dělali, popřípadě subjektivní pocit z tréninku...

Už mi pomalu zase začíná ta letní "tupá dřina" nanovo, takže jsem čapl všechna možná tréninková zařízení a pomalu se opět dostávám do tempa..

Po: kolo, 3h20, 70-75%
Út: běh 55min 65%
St: volno
Čt: volno
Pá: kolo 1h30 80%
So: kolo 3h45 65-75%
Ne: dopoledne 20 cvičení + 1h30 soupaž do kopce odpoledne 1h45 kolo 70-80%

chtěl jsem trénovat víc, ale uprostřed týdne mi do toho něco vletělo. Skvělé je, že již se cítím zapracován a jsem plný tréninkové nálady až po uši. V neděli jsem chtěl posilovat, ale nebavilo mě to, tak jsem nazul kolesa a vyjel si to pěkně soupaž nahoru a z Rudolfova nahoru dvakrát (čekal jsem na autobus, tak abych nezmrznul..)

Tak a teď schválně, kdo se chytí.. default/lol

2

Re: tréninkový týden 17

No jsem čirý amatér a ne nejmladší - letos mi bude 50. Takže kromě lopaty a krumpáče na zahradě:
Po: kolesa 2 h - 70 %
út: volno ( Cessnou 172 Praha/Letňany - Karlovy Vary - Praha/Letňany )
st: ráno 1 h kolesa 75 % ; odpo - 2 h kolo 70 %
čt: ráno 1 h kolesa 75 % ; odpo - 2 h 30 kolo 75 %
pá:ráno 1 h kolesa 70 % ; odpo - 3 h kolo 70 %
so: kolesa 3, 30  do 60 % výlet Smědava - Smrk
ne: kolo 4 h  60% Smržovka - Jizerka - Orle - Jakuszyce a zpět - výlet v dešti

zítra ale vyrážím na 10 dní do Chorvatska - potápění, loď - spíš odpočinek po zimě...asi to není optimální, ale kolesa si beru sebou, aspoň na rychlejší cestu do hospody...

Až se vrátím, tak bych stál o zkušenosti jak poskládat trénink, dělám to podle volného času - ráno se vzbudím v 6 hod a nemám co dělat, tak jedu za barákem kolesa, večer kolo, vím jen, že je období objemů, tak to nijak nehrotím, ale rady by se hodily.

3

zoly napsal:

No jsem čirý amatér a ne nejmladší - letos mi bude 50. Takže kromě lopaty a krumpáče na zahradě:
Po: kolesa 2 h - 70 %
út: volno ( Cessnou 172 Praha/Letňany - Karlovy Vary - Praha/Letňany )
st: ráno 1 h kolesa 75 % ; odpo - 2 h kolo 70 %
čt: ráno 1 h kolesa 75 % ; odpo - 2 h 30 kolo 75 %
pá:ráno 1 h kolesa 70 % ; odpo - 3 h kolo 70 %
so: kolesa 3, 30  do 60 % výlet Smědava - Smrk
ne: kolo 4 h  60% Smržovka - Jizerka - Orle - Jakuszyce a zpět - výlet v dešti

zítra ale vyrážím na 10 dní do Chorvatska - potápění, loď - spíš odpočinek po zimě...asi to není optimální, ale kolesa si beru sebou, aspoň na rychlejší cestu do hospody...

Až se vrátím, tak bych stál o zkušenosti jak poskládat trénink, dělám to podle volného času - ráno se vzbudím v 6 hod a nemám co dělat, tak jedu za barákem kolesa, večer kolo, vím jen, že je období objemů, tak to nijak nehrotím, ale rady by se hodily.

To vědět, že v úterý letíš do Varů, připojil bych se, já se štrachal busem a nic moc, teda default/big_smile

jinak tréninkové časy a intenzity jsou velmi dobré, jen by Tě to chtělo vidět v reálu. Někteří Ti tu budou tvrdit, že kolesa jsou teď zbytečné, ale pokud Tě to baví, tak jezdi! default/big_smile

4

Ještěd tour - bike maratón - 90 km. Bláto, bláto,bláto, těžká stoupání - často pěšky. ze 200 borců dojelo závod 89.  Škoda pádu 5 km před cílem - tam jsem stratil cca 5 minut. Převýšení 3045 metrů!!! Jen ten výjezd po silnici na Ještěd byl paradoxně nejsnadnější. Dostat se dolů blátem po loukách byl horor. Už aby napadl sníh, zlatý běžky...