26

Re: nákup kolečkových lyží

Ahoj, to sedí. To esíčko při sjezdu je trochu zrádný. Chce to první zatáčku ( tu levou) vzít víc do středu, je do ní celkem vidět, nadjet si a tu pravou poctivě odšlapat těsně vpravo kolem svodidel, jinak pěkně vynáší. Jednou jsem to podcenil a vyděsili mě auta v protisměru, když mě to vyneslo ke středu silnice. Ale já na těch nafukovačkách zase nejsem tak rychlej.

27

co dodat? default/big_smile

28

zoly napsal:

Ahoj, to sedí. To esíčko při sjezdu je trochu zrádný. Chce to první zatáčku ( tu levou) vzít víc do středu, je do ní celkem vidět, nadjet si a tu pravou poctivě odšlapat těsně vpravo kolem svodidel, jinak pěkně vynáší. Jednou jsem to podcenil a vyděsili mě auta v protisměru, když mě to vyneslo ke středu silnice. Ale já na těch nafukovačkách zase nejsem tak rychlej.

to bude možná ten problém - jak rychlostí tam lítáš?

na speed bruslích se tam jezdí dolů přes 60, pak to tam vychází i s přešlapováním proti odstředivé síle přímo do protisměru, nebýt nebezpečí auta, tak to jde, ale takhle je to riziko

kolik tam jezdíte na rychlejch kolcích? kolce mi přijdou ještě mnohem hůř ovladatelné než brusle, zase ale asi pomalejší

29

je to tak, mám kolce, navíc s nafukovacími kolečky - více - měně vhodné i na špatný asfalt, proto jezdím celkem v pohodě okruhy na Jizerku, někdy i úseky po panelech. Prostě mě nebaví jen Souš nahoru a dolu. Samozřejmě z kopce jsou výrazně pomalejší. Navíc mám plná ložiska vazelíny - ta to taky zpomaluje. Zase jezdím bez problémů a bez údržby i za deště.

30

Na závodních Ti to nepovím, ale na mých tréninkových tam nejedu více než 35 ikdybych se snažil default/big_smile. Jinak ovladatelnost je taková jiná, lehce těžkopádnější, avšak co nemají kolce na ovladatelnosti, to přidávají na stabilitě default/smile.