1

Téma: možnosti in-line bruslení v Tanvaldu a blízkém okolí

zdravím,

v létě budu s dětmi z oddílu týden poblíž Tanvaldu (Kořenov, u Motorestu) a protože děláme in-line rychlobruslení potřeboval bych najít poblíž nějakou možnost kde bruslit

Vesec i Souš jsou pro nás daleko, budeme limitovaní autobusovými spoji, ideální by asi bylo, kdyby se dalo jezdit někde v Tanvaldu, stačilo by prázdné parkoviště nebo hřiště se slušným asfaltem

prosím místní o nějaké tipy

2

Re: možnosti in-line bruslení v Tanvaldu a blízkém okolí

to bude horší, hledám tady trasy na kolečkové lyže, což je podobný problém. Souš je ok a asi nic lepšího a bližšího z Kořenova neseženeš. Možná by se dala využít silnička z Kořenova - směr Horní Polubný, pro vás nejblíž. Je méně frekventovaná, ale je tam dost nekvalitní asfalt. Dá se taky jezdit na Jizerce - kolem pramenů Jizerky - tam je to super prostředí, žádný auto-provoz, rovinatý terén,ale musíte se tam nějak dopravit...Já jezdím Souš - Smědava a dále se dá až pod Smrk, nebo na Jizerku. Problém kolečkových lyží i bruslí, je najít tady na horách trasu, kde není moc náročný sjezd.

3

zoly napsal:

to bude horší, hledám tady trasy na kolečkové lyže, což je podobný problém. Souš je ok a asi nic lepšího a bližšího z Kořenova neseženeš. Možná by se dala využít silnička z Kořenova - směr Horní Polubný, pro vás nejblíž. Je méně frekventovaná, ale je tam dost nekvalitní asfalt. Dá se taky jezdit na Jizerce - kolem pramenů Jizerky - tam je to super prostředí, žádný auto-provoz, rovinatý terén,ale musíte se tam nějak dopravit...Já jezdím Souš - Smědava a dále se dá až pod Smrk, nebo na Jizerku. Problém kolečkových lyží i bruslí, je najít tady na horách trasu, kde není moc náročný sjezd.

já to tam celkem znám, na H. Polubný to nejde, tam jezdí auta a tak tam nemůžu vzít děti, na Jizerku už to máme z ruky, krom toho by nám opravdu stačilo jen hřiště, není problém postavit z kuželů 100m. ovál a trénovat short track, starty, výbušnost, techniku a na tu to stačí

jenže nemám zmáklý Tanvald natolik,, abych o nějakém ucházejícím hřišti nebo parkovišti věděl

4

zoly napsal:

na Souš se sice dá popojet busem a pak už dojít, ale zase - jezdí tam i auta, takže tam prostě s dětmi nemůžu, to je příliš riziko

sám tam občas trénuju, silnice je tam parádní, dolů se na bruslích lítá přes 60

5

Je to tak, navíc se na Soušský silnici naučili jezdit němci, provoz se zvyšuje. Včera jsem se projel z Jizerky kolem rašeliniště Jizerky,  ke kiosku, ( nad Smědavou ). Pršelo, ale šlo to i tak. Tam je to bez autoprovozu ( za závorama ), asfalt ok, ale je vhodné začít až pod kopcem - osada Jizerka. Sjezd z parkoviště aut je dost strmý. Pak je to ale paráda -nikde nikdo, slušná trasa, ale asi tam nebude jezdit žádný autobus. Jen o víkendech se tam motá dost pěších turistů, cyklisti uhnou, ty vědí o co jde.