Pedro napsal:Martin H napsal:Pedro napsal:Skol,
moc se Vás teda nechytlo, takže buď na to prdíte, anebo ještě netrénujete
každopádně já na to neprdím a navíc už pilně trénuju, tak to ještě jednou zveřejním a uvidíme.. 
po: kolo 1h 15 75-85%, odpoledne na hodinu procházka - odpočinek
út: běh s holemi 2h 35 - 70-90%
st: kolo 4h 10 75%
čt: volno
pá: kolo 3h 35 70-80%
so: dopoledne kolce výjezdy 1h 75-90% odpoledne nordic skating 3h 75%
ne: kolo 4h 20 75%
samosebou se rozumí, že při každém delším tréninku sem tam zrychlím a dám si rychlejší úsek, aby svaly nezapoměly, jak chutná laktát.. jinak ale najíždím velkou porci objemů.
...ty brďo co den to vytrvalost... ale kde bereš svalový cukr? jak asi víš, tak po 24ti hodinách ho máš zpátky sotva 55% a líp na tom není ani Sáblíková
já tedy když jdu v přípravném období dlouhodobou vytrvalost, tak nikdy ne dřív než po 48 hodinách, tedy s výjimkou sacharidové superkompenzace, ale tam vypadá druhá půlka týdne docela jinak
hele nevim, regeneruju teď rychlostí blesku, jezdí to jako hrom a forma je čím dál lepší - takovou jsem snad ještě neměl a zrovna žádné závody...
tak už to holt někdy bývá. No najíždím objemy a ve velkém, zatím je to víceméně všechno o objemech a to zatížení je opravdu dost nízké, takže pálím hodně tuků. Navíc se pečlivě rozcvičuju, pokaždé se 20-25 minut zajíždím a pak ještě 20 minut vyjíždím (běhám) a nakonec ještě ca 10 minut strečink. Papám dost bílkovin, užívám carnitin a BCAAčka a dva dny v týdnu ještě zvyšuju už tak obrovskou dávku sacharidů, především těch pozvolně se uvolňujících... Takže tolik co zhruba pro to dělám, jeden den úplné volno a to baštím jako hrom a pak jeden den vždy volnější s nějakým regeneračním způsobem tréninku.. Teoreticky Ti to líp nepopíšu, ale prakticky se prostě cítím den ode dne lépe a vytrvalejší... Intenzitu začnu zvyšovat až tak v průběhu června a to pozvolna...
postup od objemů k intenzitě je v pořádku, ale i když se cítíš dobře, měl bys tu vytrvalost dělat maximálně obden, mám s tím vlastní zkušenost, když jsem byl mladší, rychle jsem regeneroval, cítil jsem se dobře, tehdy jsem dělal silniční cyklistiku a najížděl jsem koncem zimy koncem zimy hrozné objemy a přetahoval jsem to hluboko do sezóny, což se po pár měsících zdánlivě bezproblémového tréninku negativně projevilo
měl jsem vytrvalost, ale málo výbušnosti a především díky tomu, že jsem se pocitově zdál ok a nedbal jsem na regeneraci, míval jsem pak uprostřed sezóny dosti zoufalé stavy
dnnes už vím jak na to, jenže zase stárnoucí organismus nezvládá trénink, tak k tomu vedu alespoň mladý:
- víc dbát na regeneraci
- víc dbát na kvalitu tréninku namísto kvantity
- i u objemů se snažit trénink zefektivnit, tupé objemy nikdy nejít dva dny po sobě
rozhodně bych se neřídil jen pocitem, že se dobře trénuje a vytrvalostní výkonnost stoupá, protože v tomhle je organizmus prevít, negativní projevy z přetrénování - chronická únava apod., se dotavuje velmi plíživě a ještě hůře se pak odstraňuje, strava ok, ale zvýšeným přísunem bílkovin a cukrů se skutečností, že během 24ti hodin svalový glykogen neobnovíš, prostě nic neudělá
krom toho v období objemů bys měl víc stát na cukrech než na bílkovinách, ty zařazuj spíš až v období tréninku intenzity
tak ať se daří